Medische behandelingen

Wat kunnen uw klachten zijn?

 

Ingroeiende nagel,

Veel mensen hebben last van een ingroeiende teennagel, en komt het meest voor aan de grote teen. De oorzaak van een ingroeiende teen nagel is niet altijd duidelijk bekend en hangt ook niet samen met ongezonde levensstijl, wel kan de oorzaak zijn van verkeerd knippen, te kleine smalle schoenen of een trauma.

Een ingroeiende nagel is een puntje van de teennagel die in het de nagelwal groeit. Door de druk van de nagel veroorzaakt het een wondje in de huid met als gevolg een ontsteking. Door de pijn ga je anders lopen waardoor je overbelasting krijgt van enkel, knie, heup, rug en andere been.

Reden genoeg om in een vroeg stadium te beginnen met de behandeling van dit nagel probleem.

Ik als medisch pedicure ben door de brede opleiding ook hier voor de juiste persoon om het samen met u op te lossen.

 

Likdoorn,

Een likdoorn is een plaatselijke eeltvorming door druk en wrijving. De likdoorn is een harde spitsvormige kern die diep in de huid doordringt. De diepe pit geeft druk op de zenuw wat of zeer pijnlijk is.

Het gevolg van de likdoorn is dat u anders gaat lopen. Hierdoor kunt u weer last krijgen van enkel, knie, heup, rug en andere been.

Voor het behandelen van de likdoorn bent u bij mij op het juiste adres.

 

Eelt,

Daar waar de huid van de voet(en) plaatselijk wordt blootgesteld aan wrijving en/of verhoogde druk is het een normale reactie van de huid het aanmaken van eelt. Vrijwel iedereen heeft wel wat eelt op de voeten.

Door extra verhoogde druk of wrijving ontstaat er een overtollige harde, geelachtige hoornlaag, Soms is de oorzaak van overmatig eeltvorming een huidaandoening.

Eelt is een beschermlaagje voor de opperhuid die voorkomt dat er beschadigingen ontstaan aan de huid.

Als het eelt op de bal van de voet en hiel te dik wordt gaat dit pijn doen bij het lopen of geeft een branderig gevoel. Overtollig eelt aan de hielen leidt vaak tot kloven.

Als medisch pedicure kan ik het overtollige eelt op professionele wijzen behandelen tot een normale eelt laag. Advies om overmatig eelt te voorkomen kan ik u ook geven.

 

Kloven,

In de hielen waar overtollig eelt aanwezig is daar komen vaak kloven voor. Door dat de elasticiteit van de huid is afgenomen door het overtollige eelt ontstaat er scheurvorming, kloof in de huid. Door de droogte van de huid barst als het ware de huid stuk. Dit kan van enkele millimeters tot centimeters voorkomen. Komt er op de kloven extra druk kunnen deze dieper worden en zelfs gaan bloeden, als het zover komt is het pijnlijk. Door de kloof die bloed kan er een infectie bij komen met een ontstekingen tot gevolg. Behandeling voor herstel van de elasticiteit van de huid is nodig om genezing van de kloven te bevorderen.

Het voorkomen, behandelen en advies over voorkomen van kloven, daarvoor bent u bij mij als medisch pedicure aan het juiste adres.

 

Kalk/schimmelnagel.

Is de nagelplaat verdikt, brokkelig, geel grauw van kleur? In de volks mond spreken we dan over een kalk nagel. Dit is echter dan een schimmel infectie aan de nagel. Het is een ontsierende aandoening, door de verdikking van de nagel kan lopen pijnlijk zijn.

Ouderen, zieke, mensen met een verminderede weerstand en diabeten hebben een vergrote kans op zo’n infectie. Slecht groeiende, beschadigde nagels zijn het meest vatbaar voor deze infectie. Schimmels bevinden zich overal in onze omgeving, we komen er dan ook makkelijk mee in contact.

Een groot aantal schimmelsporen zijn zeer besmettelijk en actief in vochtige warme ruimtes. Loop daarom in sauna, zwembad en sportkleedkamer dan ook nooit op blote voeten, de hygiëne is daar vaak ver te zoeken. Schimmelnagels komen veel voor en hebben aandacht nodig. Schimmelinfecties genezen nooit vanzelf, een behandeling van de medisch pedicure is noodzakelijk om uitbreiding te voorkomen.

In de verzorgende producten lijn die ik gebruik kan ik u adviseren zodat u elke dag ook zelf iets tegen deze schimmel kunt doen.

Een goede nagelverzorging is de basis om de schimmelinfectie te bestrijden.

Een regelmatig bezoek aan de medisch pedicure die de nagels behandeld bevorderd de genezing.